Versoepeling maatregelen en testament

Printvriendelijke versie

Het maken van een testament is altijd al een klus geweest die door mensen op de lange baan werd geschoven. Begrijpelijk natuurlijk, want niemand wordt graag geconfronteerd met de dood. Tijdens de lockdown naar aanleiding van het Coronavirus wilden meer mensen dan ooit een testament maken. Toch schoven ook toen veel mensen hun wens om een testament te maken even op de lange baan, maar dan vanwege de angst om besmet te worden.
Nu de RIVM-maatregelen steeds verder worden versoepeld, is er zo langzamerhand steeds meer vertrouwen om weer de deur uit te gaan voor noodzakelijke boodschappen. De notarissen zijn als vitaal beroep aangemerkt en ons kantoor was de afgelopen maanden dan ook gewoon geopend. Veel besprekingen voerden we via de telefoon, of andere verbindingen zoals Zoom, Skype of Teams. De handtekening onder een testament kwamen mensen wel zelf op kantoor plaatsen. Voor cliƫnten die door hun gezondheid of bijvoorbeeld door opname in een gesloten verpleeghuis echt niet naar kantoor konden komen is er zelfs noodwetgeving gekomen, zodat er toch een oplossing voor deze uitzonderingsgevallen kon worden gezocht.
We zijn inmiddels helemaal ingericht op het ontvangen van onze cliƫnten met een afstand van 1,5 meter aan de bespreektafel, en achter plexiglas. U kunt uw handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek. We schenken geen koffie en u mag uw eigen pen gebruiken. Zo vindt uw afspraak voor een testament weliswaar op afstand plaats, toch houden wij het contact heel persoonlijk.
Twijfelt u nog over het maken van een afspraak? Bel ons gerust op, dan bespreken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.